Leírás és Paraméterek
1. nap: Kávés Alapismeretek (részletek)
- A ZÖLD KÁVÉ
- A KÁVÉ FAJTÁI
- TALAJ
- ÉGHAJLAT
- BETAKARÍTÁS
- FELDOLGOZÁS
			- Száraz eljárás
- Nedves eljárás
- Természetes pépesítés
- Szárítás
- Raktározás
- Hibás kávé
- Szárazmalom
- A kávé szüret szezonjai
 
- A KÁVÉVÁSÁRLÁS
- KÁVÉ TERMŐTERÜLETEK
- DÉL-AMERIKA
			- Brazília
- Kolumbia
 
- KÖZÉP-AMERIKA
			- Guatemala
- Costa Rica
- El Salvador
 
- AFRIKA
			- Kenya
- Ethiopia
 
- ÁZSIA
			- Legendák
 
- PÖRKÖLÉS
- A PÖRKÖLÉSI FOLYAMAT
- A PÖRKÖLŐGÉPBEN
- A PÖRKÖLÉS UTÁN
- A PÖRKÖLÉS MÉRTÉKE
			- Világos pörkölés
- Közepes pörkölés
- Sötét pörkölés
 
- KÁVÉKEVERÉK
- CSOMAGOLÁS
- HELYES TÁROLÁS
- A KÁVÉ TÖRTÉNETE
- ETIÓPIA, ARABOK
- A KÁVÉ 3 HULLÁMA
- AZ ESPRESSO ITÁLIÁBAN
- A TÖKÉLETES CSÉSZEÉLMÉNY
- A KÁVÉ SZAKNYELVE
- KÁVÉ KÓSTOLÁS
- SCAA Standardok
2. nap: Az espresso (részletek)
- ESZKÖZÖK
- AZ ESPRESSO KIVONATOLÁSA
			- A barista szerepe
- A kávéőrlő szerepe
- Az espresso gép szerepe
 
- ŐRLÉS AZ ESPRESSO-HOZ
- Miért szükséges a finom őrlés?
- ADAGOLÁS ÉS ELOSZLATÁS
- TISZTÁZÁS
- Tisztázási módszerek
- TÖMÖRÍTÉS
			- Hogyan végezd a tömörítést?
- A VÍZ HŐMÉRSÉKLETE
- Multiboileres gépek
- Hőcserélős gépek
 
- A TELJES FOLYAMAT
			- Lépésről lépésre
 
- ESPRESSO ITÁLIA VS. ÚJHULLÁM
- ESPRESSO KIVONATOLÁSI MENNYISÉG
			- Ristretto
- Espresso
- Lungo
 
- TEJES KÁVÉ ITALOK BEVEZETÉS
3. nap: Tejes italok, latte art (részletek)
- A TEJ GŐZÖLÉSE
			- A tejgőzölés céljai
- A Tej szétválása
- Tejgőzölés
- A különböző tejes italok
- A tej tisztázása
 
- A TEJ KIÖNTÉSE
			- A free-pouring technika
- Hogyan készíts Latte Art-ot
 
- KONZISZTENCIA FOKOZÓ ESZKÖZÖK
			- Az őrlő programozható időzítővel
- Volumetrikus VS. gravimetrikus kávégép
 
- BARISTA WORKFLOW BARISTA MUNKAFOLYAMATOK
			- Vegyes rendelések folyamata
 
- LATTE ART
			- Egész nap tejes italok és latte art gyakorlása.
- GYAKORLÁS: Szív - Tulipán - Rozetta formák kiöntése
 
4. nap: Tejes italok, ital rendelések gyakorlása, filter kávé (részletek)
- ITALRENDELÉSEK
			- Cappuccino
- Caffe Latte
- Cortado
- Flatwhite
- Americano
- Espresso Machiato
- Espresso
- Filter Kávé
 
- VIZSGA
Időtartam: 10:00-17:00
		
		Téma: Kávés alapismeretek, az espresso és a tejes italok.
		
		Telefonszám: +36-70-173-7029  (hívható munkanapokon 09:00-15:00-ig)
		
		Szakmai infó: +36-20-281-9675
		
		A tanfolyam helye: Barista Campus Hungary - 1136 Budapest Hollán Ernő u. 3. (Jászai M. tér, 4-6 villamosnál, a Madal Cafe épületében)
		
		Visszamondás, dátum módosítás: A tanfolyamra történő jelentkezés és a díj befizetése után a tanfolyam visszamondása vagy a dátum módosítása már nem lehetséges. Köszönjük megértését.
		
	Jelentkezéshez kérjük használja a "kosárba rakom" gombot.
		
		Csapatunk évek óta gyakorló, képzett baristákból áll. Barista tanfolyamunk a hagyományos olasz barista iskolán túllépve, az “újhullámos” kávé kulturát képviseli, erős amerikai és nyugat-európai befolyással. Ehhez párosul az egyik legmodernebb hazai barista eszközparkunk.
			
		 
 
			 
 
			 
		Hasonló termékek
4 napos Intenzív Barista Tanfolyam (2025. dec. 6-7. + dec. 13-14.) CSAK MAGÁNSZEMÉLYEKNEK!
            
            
        
        Még 3 db készleten
    
                    149.000 Ft
                                    
    

