Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Termékek Menü

Barista Tanfolyam

barista tanfolyamokProfesszionális és kezdő barista tanfolyam és trainingek

A Barista Campus, Magyarország egyik legjobban felszerelt barista oktató helye. Csapatunk évek óta gyakorló, képzett baristákból áll. Barista tanfolyam tematikánk a hagyományos olasz barista iskolán túllépve, az “újhullámos” specialty kávé kulturát képviseli, erős amerikai és nyugat-európai befolyással.  (A Coffeehub.hu és a Barista Campus ugyanazon cég részei.)

További info. (időpontok): +36-20-281-9897  (hívható munkanapokon 10:00-18:00-ig)
Szakmai info.
: +36-20-281-9675 

 

A barista tanfolyam népszerűsége folyamatosan nő, s egyre több vállalat hirdet képzéseket. Ám, amiben mi egyedülállóak vagyunk az az a tény, hogy ragaszkodunk a minőségi tudás átadásához, profi eszközpark segítségével. Nálunk nemcsak érintőlegesen kóstolhatsz bele a kávézás világába, hanem olyan alappal gazdagíthatod az életedet, amire támaszkodva a későbbiekben mint barista sokat profitálhatsz. A La Marzocco kávégépek alkotják a prémium géppark szívét-lelkét. A négy napos, intenzív képzés során túllépve a tradicionális olasz barista iskolán megismerheted az újhullámos kávé kultúrát, ami erőteljes amerikai, illetve nyugat-európai karakterrel rendelkezik. 

barista tanfolyam

Ahhoz, hogy az elsajátítható tudás beépüljön a mindennapjaidba elengedhetetlen, hogy a tanfolyam során olyan pozitív hatások érjenek, amik fokozzák motiváltságodat. Az inspiráció ezen a területen elengedhetetlen érték, de akár alapvető jellemvonásnak is nevezhetjük. A professzionális barista oktatóterem és prémium minőségű eszközpark, társulva a maximálisan hasznosítható ismeretekkel olyan környezetet teremt a számodra, ahol a tanulás öröm, az elsajátított tudás pedig sokszorosan kamatoztatható. Ha egyetlen mondatban kellene megfogalmaznunk azt, hogy a barista tanfolyamjainknak mi az erőssége, akkor a kiváló ár/érték arányt emelnénk ki, mint fő pozitívumot.

Barista tanfolyamainkat alapvetően két fajta csoportba sorolhatjuk:

4 Napos Intenzív Barista Tanfolyam és 1 Napos Home Barista Tanfolyam

A 4 napos barista tanfolyam-ot azoknak ajánljuk akik jobban el akarnak mélyedni a kávézás világában és azt szeretnék, hogy hivatásuk legyen a barista munka, vagy saját kávézót szeretnének nyitni és mélyebben szeretnének megismerkedni a specialty kávé világával. Az 1 napos barista tanfolyam-ok, inkább azoknak nyújtanak segítséget, akik otthon szeretnének, hobby szinten megismerkedni a specialty kávé világával.

A fenti két tanfolyamot egészíti ki a Latte Art képzés, amely a tejhab készítés és öntés művészetét tanítja meg. Ez utóbbit azoknak javasoljuk, akik már tisztában vannak a tejgőzölés alapjaival.

Barista tanfolyamaink felépítése a kávés elméleti résszel kezdődik. Itt megismerhetik diákjaink a kávé útját a kávé farmról, a szüret, feldolgozás, szárítás folyamatát. Azután rátérünk a kávépörkölés menetére és a kávé fizikai, kémiai folyamataira a pörkölés közben. Végezetül az elméleti részbe tartoznak még a kávékészítési technikák, gépek eszközök és ezek megjelenése, elterjedése.

A barista tanfolyamjaink gyakorlati része általában az espresso készítésével kezdődik, hiszen ez az alapja nemcsak az espresso, doppionak, hanem az összes tejes kávé italnak is (cortado, cappuccino, latte, flatwhite..). Az espresso készítés fontos eleme az örlő állítás megértése és gyakorlása. A megfelelő szemcseméretű és mennyiségű kávéörlemény az espresso egyik legfontosabb alapja. Az espresso készítés során multiboileres kávégépekkel gyakorlunk, amit a specialty kávézók is használnak és amelyeknél állítható a kávé kivonatolási hőfoka.

A barista tanfolyam során az espresso gyakorlása után jönnek a tejes italok és a tejgőzölés technikájának gyakorlása. Ez szokott lenni általában a technikásabb rész, amihez sok türelem és kitartás szükséges. A tökéletes tejhab és öntés technikája nem egy óra alatt megtanulható tantárgy. Állandó gyakorlás kell hozzá. Emiatt barista képzéseinken a tejgőzőlésre forditjuk a gyakorlati rész egyik jelentős idejét. 

barista tanfolyam

Kapcsolódó cikkek:

Kiknek érdemes belevágni a barista tanfolyam elvégzésébe?

A barista oktatás egy soha vissza nem térő lehetőséget kínál

Mikor érdemes jelentkezni a barista tanfolyamra?

Professzionális barista tanfolyam Budapesten

A barista képzésen profi szintre emelheted a tudásod

1 napos barista tanfolyam, egészen az alapoktól

Az intenzív barista tanfolyam megváltoztathatja az életedet

A barista iskola téged is vár!

Mennyibe kerül egy barista tanfolyam?

Vállalkozóként barista oktatás? A legjobb választás!​

Professzionális barista képzés Budapesten, kezdőknek is!

A barista tanfolyam új szintre emeli a kávézás élményét!

Barista tanfolyam Budapesten: kezdőknek és profiknak egyaránt!

Kreatív, mozgalmas hivatásra vágysz? Vegyél részt barista tanfolyamunkon!