Termékek Menü
0

Kiamariga KENYA 200g

Kiamariga KENYA 200g Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
2.990 Ft (2.354 Ft + ÁFA)
Elérhetőség: Betelt
Tömeg:
Pörkölési profil: Espresso
Leírás és Paraméterek

Egy tiszta, vibráns savasság és krémes test jellemzi ezt a kávét. Mélyen gyümölcsös, pirosbogyós ízvilág, tipikus kenyai ízprofillal. A kávébabokat az itt hagyományos kenyai dupla fermentációs módon dolgozzák fel.

This coffee has a clean  vibrant acidity, with a creamy body.  A deeply fruity, Kenyan taste profile with lots of berries. All beans are processed according to the Kenyan method of double fermentation. 


Feldolgozás I Process: Mosott/Washed  I  Fajta I Varietal: sl28, sl34

Régió I Region: Nyeri, Mount Kenya  I  Magasság I Altitude: 1700-1900m

Pörkölési profil I Roast profile: Espresso

Pörkölési szint I Roast degree: Világos/Light


Kenya középső felvidék részéről érkezett ez a kávé, a Kiamariga feldolgozó állomásról, amely a Mathira North Coffee Cooperative része. Kenyát sokszor emlegetik, mint az egyik legjobb kávétermelő országot, ahol jellemzőek a vibráns savasságú, magas minőségű kávék. Az Egyenlítő közeli elhelyezkedés, és a Mount Kenya (5199m), mely Afrika második legnagyobb hegysége, mind közrejátszanak a kávé minőségében, valamint a meleg, párás éghajlat, két esős évszakkal. Szinte az összes kenyai kávét mosott eljárással dolgozzák fel, majd a napon szárítják, ami hozzájárul a tipikus zöldes-kék kávébab színéhez. Tiszta, vibráns savasság és krémes test jellemzi ezt a kávét, mélyen gyümölcsös, pirosbogyós ízvilággal, a tipikus kenyai ízprofillal. 


Grown in the central highlands of Kenya, this batch is from the Kiamariga Wet Mill, which is part of the Mathira North Coffee Cooperative Society. With good reason, Kenya is often regarded as one of the best origins for high quality coffees with vibrant and acidic taste profiles. With its equatorial location and home to Africa’s second highest mountain Mount Kenya (5199m), two important conditions for the production of great coffee are fulfilled. A third beneficial factor is Kenya’s warm, humid climate, with two rainy seasons. Nearly all Kenyan coffees are wet processed and dried in the sun, which adds to the typical green-bluish color. This coffee has a clean, vibrant acidity, with a creamy body.  A deeply fruity Kenyan taste profile with lots of berries. 

Hasonló termékek

Készleten
2.990 Ft (2.354 Ft + ÁFA)
Készleten
2.890 Ft (2.276 Ft + ÁFA)
Készleten
2.890 Ft (2.276 Ft + ÁFA)