Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Chelbessa ETHIOPIA 200g specialty kávé

Ár:
4.490 Ft
Tömeg
Pörkölési profil
Elérhetőség: Készleten

beyond within specialty kávé 

Ha nem online rendelnél, a Madal Cafe & CoffeeHub üzleteinkben is általában mindig van frissen beérkezett készletünk. /Mindhárom üzletünk nyitvatartása: H-P 7:30-19:30, Sz-V: 8:30-19:30/ V.Bp Alkotmány u 4. 06-20-534-7614 V.Bp Ferenciek t. 3. 06-70-945-8279. XIII.Bp Hollán E. u 3: 06-20-281-9691 /TÉRKÉP/

Leírás és Paraméterek


Ízjegyek:
 étcsokoládé - ribizli - trópusi gyümölcs

Flavour notes: dark chocolate - currants - tropical fruit

Eljárás I Process: Carbonic maceration  I  Magasság I Altitude: 1800m

Fajta I Varietal: Heirloom  I  Régió I Region: Yirgacheffe
 

A Chelbessa, ahol ezt a kávét feldolgozták, meglehetősen új a Yirgacheffe kávévilágában. Mindazonáltal ez a családi tulajdonban lévő és üzemeltetett mosóállomás kivételes kávékat állít elő. A gazdák ebben a régióban nemzedékekről nemzedékekre tenyésztettek kávét. Igazi szakemberek, és elkötelezettek a legjobb vegyszermentes termesztési módszerek alkalmazása mellett. Ezek a termesztési módszerek már eleve kiemelkedő terméket eredményeznek, és a Chelbessa a legtöbbet hozza ki ebből a szigorú betakarítás utáni szabványok betartásával. Ezt a tételt carbonic maceration-nel dolgozzák fel, amely a borkészítés által ihletett feldolgozási technika. Az anaerob fermentációhoz hasonlóan a carbonic maceration is jellemzően zárt környezetben történik. Bár a módszer hasonló, a fő különbség az anaerob és a szénsavas fermentáció között az, hogy az anaerob az oxigénmentes környezetet, a szén pedig a szén-dioxidban gazdag környezetet írja le. A szén-dioxidban gazdag környezet megteremtése megváltoztatja az erjedés során túlélő és virágzó mikrobák fajtáit. A különböző mikrobiális aktivitások megváltoztatják az ízprofilt, és rendkívül egyedi és finom ízeket eredményezhetnek. A gazdák szelektíven válogatják a cseresznyét, és a mosóállomásra szállítják. Felvételkor az alkalmazottak kézzel válogatják a beérkező cseresznyét, hogy eltávolítsák az alul- vagy túlérett vagy sérült cseresznyét. A cseresznyét egy edénybe helyezik, és lezárják, hogy levegő ne kerülhessen be. Ebben a zárt környezetben megindul az erjedés. Mivel a cseresznye héja érintetlen marad, az erjedés napokig vagy hetekig tarthat. Az erjedés befejeződése után a cseresznyét eltávolítják, tiszta vízben megmossák, és emelt ágyakra fektetik, hogy megszáradjanak. A szárított kávét rendszeresen gereblyézik az egyenletes szárítás érdekében. A Yirgacheffe-ről A Yirgacheffe egy körzet Dél-Etiópia Sidamo régiójában. A Yirgacheffe széles körben elismert a kávé „születési régióinak” egyike. Az ebből a kerületből származó mosott kávék annyira ismertek és keresettek, hogy a Yirgacheffe saját kistérségének számít. A Yirgacheffe-ben termesztett kávék többsége helyi tájfajták (amelyeket gyakran etióp örökségnek is neveznek). A régióban termesztett többi fajtát a Jimma Agricultural Research Center (JARC) fejlesztette ki. A JARC egy fontos kutatóközpont Etiópiában, és rengeteg munkát végzett a betegségekkel szemben ellenálló és magas hozamú fajták kifejlesztésén, amelyek még mindig minőségi minőséget mutatnak. A legtöbb gazdálkodó a régióban kevesebb mint 5 hektáron gazdálkodik (sokan a kávéfarmokat a fák, nem pedig a terület alapján számítják). A termesztési módszerek nagyrészt hagyományosak, a kávét egy integrált „kávékert” részeként termesztik, más élelmiszernövényekkel együtt.

Fajta Szemes kávé
Kategória Unique
Pörkölési szint Világos pörkölés
Származás Etiópia