Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Termékek Menü

Colombia La Vega Organic 400g

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
5.790 Ft
Elérhetőség: Készleten
 
Tömeg:
Pörkölési profil: Espresso

Leírás és Paraméterek

Karakteres, kiegyensúlyozott, komplex kávé. Ízjegyeiben sárgabarack, nektarin és őszibarack.

Very distinctive, balanced and complex. Tasting notes of apricot, nectarine and peach.

Eljárás I Process: Mosott / Washed  I  Magasság I Altitude: 1900 m

Fajta I Varietal: Caturra, Castillo  I  Régió I Region: Tolima

 

La Vega is situated in the mountains at an altitude of 1900 masl. Emilse is growing coffee along with other produce for home consumption, the coffee farm is 4 hectares and she is growing Colombia, Castillo and Caturra. Coffees are picked in 3-4 passes. Meaning the producers/workers pick the more or less ripe cherries in one block. Then they might wait a few weeks until it’s again a decent amount of ripe cherries to pick in that same place. Generally the first and last pass is of lower quality, and the second and third will be considered as the best, with more ripe cherries and uniform quality. When we can, we try to buy parchment harvested in these two passes.The coffee from Tolima is generally fully washed, meaning pulped and fermented the traditional way. There is a few exceptions where farmers are using eco-pulpers with mechanical removal of mucilage, and/or are doing honeys, but it’s still not too common.