Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Termékek Menü

Home Barista Tanfolyam (2019. okt. 7.)

Katt rá a felnagyításhoz
Ár:
38.100 Ft
Elérhetőség: Betelt
Kiscsoportos Intenzív Barista Tanfolyam modern/profi gépparkkal és gyakorlott kávéházi barista trénerekkel, akik valódi napi kávéházi rutinnal rendelkeznek Magyarország egyik legismertebb kávézójában. Nálunk minden diák külön kávéőrlőn (és gépen) tud gyakorolni. Nincs diákok közti várakozási idő, ezáltal gyorsabb a tanulás folyamata. A sikeres barista tanfolyam és vizsga után oklevelet kapnak hallgatóink. Kiscsoportos | Időtartam: 10.00-17.00 | 1.Nap: Kávés Alapismeretek, Az espresso, tejes italok. | További info (időpontok): +36-20-281-9897 (hívható munkanapokon 10:00-18:00-ig) Szakmai info.: +36-20-281-9675
(Fontos információ: A tanfolyamra történő jelentkezés és a díj befizetése után a tanfolyam visszamondása vagy a dátum módosítása már nem lehetséges. Köszönjük megértését.)

Leírás és Paraméterek

A tanfolyam helye: Barista Campus Hungary - 1136 Budapest Hollán Ernő u. 3.
(Jászai M. tér, 4-6 villamosnál, a Madal Cafe épületében)

 

 

További info. (időpontok): +36-20-281-9897  (hívható munkanap 10-18-ig)  I Szakmai info.: +36-20-281-9675 
Jelentkezéshez kérjük használja a "kosárba rakom" gombot.
Csapatunk évek óta gyakorló, képzett baristákból áll. Barista tanfolyamunk a hagyományos olasz barista iskolán túllépve, az “újhullámos” kávé kulturát képviseli, erős amerikai és nyugat-európai befolyással. Ehhez párosul az egyik legmodernebb hazai barista eszközparkunk.
 
        
 
TEMATIKA
FONTOS:  Nálunk minden diák külön kávéőrlőn (és gépen) tud gyakorolni. Nincs diákok közti várakozási idő, ezáltal gyorsabb a tanulás folyamata. 
 
Introduction to Coffee / Kávés Alapismertetek
GREEN COFFEE /A ZÖLD KÁVÉ
VARIETIES / A KÁVÉ FAJTÁI
SOIL / TALAJ
CLIMATE / ÉGHAJLAT
HARVESTING / BETAKARÍTÁS
PROCESSING / FELDOLGOZÁS
Dry processing / Száraz eljárás
Wet Processing / Nedves eljárás
Pulped natural / Természetes pépesítés
Drying / Szárítás
Storage / Raktározás
Defective Coffee / Hibás kávé
Dry Mill / Szárazmalom
Seasons of harvest / A kávé szüret szezonjai
BUYING COFFEE / A KÁVÉVÁSÁRLÁS
COFFEE GROWING REGIONS / KÁVÉ TERMŐTERÜLETEK
SOUTH AMERICA / DÉL-AMERIKA
Brasil, Colombia...
CENTRAL AMERICA / KÖZÉP-AMERIKA
Guatemala, Costa Rica, El Salvador...
AFRICA / AFRIKA
Kenya, Ethiopia...
ASIA / ÁZSIA
Myths / Legendák
ROASTING / PÖRKÖLÉS
THE ROASTING PROCESS / A PÖRKÖLÉSI FOLYAMAT
INSIDE THE ROASTER / A PÖRKÖLŐGÉPBEN
AFTER ROASTING / A PÖRKÖLÉS UTÁN
DEGREE OF ROAST / A PÖRKÖLÉS MÉRTÉKE
Light Roast / Világos pörkölés
Medium Roast / Közepes pörkölés
Dark Roast / Sötét pörkölés
BLENDS / KÁVÉKEVERÉK
PACKING / CSOMAGOLÁS
PROPER STORAGE / HELYES TÁROLÁS
THE HISTORY / A KÁVÉ TÖRTÉNETE
ETHIOPIA, ARABS / ETIÓPIA, ARABOK
THE 3 WAVES / A KÁVÉ 3 HULLÁMA
ESPRESSO IN ITALY / AZ ESPRESSO ITÁLIÁBAN
THE PERFECT CUP / A TÖKÉLETES CSÉSZEÉLMÉNY
COFFEE TERMINOLOGY / A KÁVÉ SZAKNYELVE
CUP TASTING / KÁVÉ KÓSTOLÁS
SCAA Standards / SCAA Standardok
 
Espresso
espresso készítés
EQUIPMENT / ESZKÖZÖK
EXTRACTING ESPRESSO / AZ ESPRESSO KIVONATOLÁSA
The Barista / A barista szerepe
The Grinder / A kávéőrlő szerepe
The Espresso Machine / Az espresso gép szerepe
GRINDING FOR ESPRESSO / ŐRLÉS AZ ESPRESSO-HOZ
Use Fine Grind / Miért szükséges a finom őrlés?
DOSING AND DISTRIBUTION / ADAGOLÁS ÉS ELOSZLATÁS
GROOMING / TISZTÁZÁS
Grooming Methods / Tisztázási módszerek
TAMPING / TÖMÖRÍTÉS
How to Tamp / Hogyan végezd a tömörítést?
WATER TEMPERATURE / A VÍZ HŐMÉRSÉKLETE
Multi-Boiler Machines / Multiboileres gépek
Heat-Exchange Machines / Hőcserélős gépek
THE WHOLE PROCESS / A TELJES FOLYAMAT
Step by Step / Lépésről lépésre
ESPRESSO IN ITALY VS. NEW WAVE / ESPRESSO ITÁLIA VS. ÚJHULLÁM
ESPRESSO BREWING MASS / ESPRESSO KIVONATOLÁSI MENNYISÉG
Ristretto, Espresso, Lungo
INTRODUCTION TO MILK BASED COFFEES / TEJES KÁVÉ ITALOK BEVEZETÉS
 
Milk based coffees introduction Tejes kávé italok bevezetés
MILK STEAMING / A TEJ GŐZÖLÉSE
Milk Steaming Goals / A tejgőzölés céljai
Milk Separation / A Tej szétválása
How to Steam Milk / Tejgőzölés
Different Milk Beverages / A különböző tejes italok
Grooming Milk / A tej tisztázása
MILK POURING / A TEJ KIÖNTÉSE
Free-Pouring / A free-pouring technika
How to Pour Latte Art / Hogyan készíts Latte Art-ot
TOOLS TO HELP CONSISTENCY / KONZISZTENCIA FOKOZÓ ESZKÖZÖK
Grinder with a Programmable Timer / Az őrlő programozható időzítővel
Volumetric VS. Gravimetric espresso machine / Volumetrikus VS. gravimetrikus kávégép
BARISTA WORKFLOW / BARISTA MUNKAFOLYAMATOK
Processing mixed orders / Vegyes rendelések folyamata
 
 
Shop