Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Home Barista Tanfolyam (2024. nov. 23.)

Ár:
49.900 Ft
Elérhetőség: Betelt
  barista
 
Kiscsoportos Intenzív Barista Tanfolyam
Modern/profi géppark és gyakorlott kávéházi barista trénerek, akik valódi napi kávéházi rutinnal rendelkeznek Magyarország egyik legismertebb kávézójában.
  barista
Minden Diák Külön Gépen Gyakorol
Nincs diákok közti várakozási idő, ezáltal gyorsabb a tanulás folyamata.
  barista
Sikeres Vizsga Után Oklevél Jár
A tanfolyam végén egy rövid tesztet kell kitölteni, amely sikeres kitöltés esetén oklevéllel jár.

Leírás és Paraméterek

Időtartam: 10:00-17:00
Téma: Kávés alapismeretek, az espresso és a tejes italok.
Telefonszám: +36-20-281-9897 (hívható munkanapokon 10:00-18:00-ig)
Szakmai infó: +36-20-281-9675
A tanfolyam helye: Barista Campus Hungary - 1136 Budapest Hollán Ernő u. 3. (Jászai M. tér, 4-6 villamosnál, a Madal Cafe épületében)
Visszamondás, dátum módosítás: A tanfolyamra történő jelentkezés és a díj befizetése után a tanfolyam visszamondása vagy a dátum módosítása már nem lehetséges. Köszönjük megértését.
 
Jelentkezéshez kérjük használja a "kosárba rakom" gombot.
Csapatunk évek óta gyakorló, képzett baristákból áll. Barista tanfolyamunk a hagyományos olasz barista iskolán túllépve, az “újhullámos” kávé kulturát képviseli, erős amerikai és nyugat-európai befolyással. Ehhez párosul az egyik legmodernebb hazai barista eszközparkunk.
Hollán Madal Kávégépek Barista képzés
A TANFOLYAM TEMATIKÁJA
FONTOS: Nálunk minden diák külön kávéőrlőn és kávégépen tud gyakorolni. Nincs diákok közti várakozási idő, ezáltal gyorsabb a tanulás folyamata. 
 
KÁVÉS ALAPISMERETEK
kávé cseresznye
A zöld kávé
A kávé fajtái
Talaj
Éghajlat
Betakarítás
Feldolgozás
Száraz eljárás
Nedves eljárás
Természetes pépesítés
Szárítás
Raktározás
Hibás kávé
Szárazmalom
A kávé szüret szezonjai
A kávévásárlás
Kávé termőterületek
Dél-Amerika
Brazília
Kolumbia...
Közép-Amerika
Guatemala
Costa Rica
El Salvador...
Afrika
Kenya
Etiópia...
Ázsia
Legendák
Pörkölés
A pörkölési folyamat
A pörkölőgépben
A pörkölés után
A pörkölés mértéke
Világos pörkölés
Közepes pörkölés
Sötét pörkölés
Kávékeverék
Csomagolás
Helyes tárolás
A kávé története
Etiópia, Arabok
A kávé 3 hulláma
Az espresso Itáliában
A tökéletes csészeélmény
A kávé szaknyelve
Kávé kóstolás
SCAA Standardok
 
ESPRESSO
espresso készítés
Eszközök
Az espresso kivonatolása
A barista szerepe
A kávéőrlő szerepe
Az espresso gép szerepe
Őrlés az espressohoz
Miért szükséges a finom őrlés?
Adagolás és eloszlatás
Tisztítás
Tisztázási módszerek
Tömörítés
Hogyan végezd a tömörítést?
A víz hőmérséklete
Multiboileres gépek
Hőcserélős gépek
A teljes folyamat
Lépésről lépésre
Espresso Itália vs. újhullám
Espresso kivonatolási mennyiség
Ristretto
Espresso
Lungo
TEJES KÁVÉ ITALOK
A tej gőzölése
A tejgőzölés céljai
A Tej szétválása
Tejgőzölés
A különböző tejes italok
A tej tisztázása
A TEJ KIÖNTÉSE
A free-pouring technika
Hogyan készíts Latte Art-ot
Konzisztencia fokozó eszközök
Az őrlő programozható időzítővel
Volumetrikus VS. gravimetrikus kávégép
Barista munkafolyamatok
Vegyes rendelések folyamata