Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.
Termékek Menü

Specialty Kávé

Specialty kave

A specialty kávé vagy újhullámos kávé az ezredforduló után kezdett megjelenni az USA-ban. A harmadik hullámként is ismert kávé mozgalom célja, hogy egy magasabb minőségű kávé és csészeélményt adjunk a fogyasztónak. A minőségibb kávé, azaz a specialty kávé folyamata már a kávé farmon kezdődik, ugyanis a farmernek sokkal nagyobb gondossággal kell a kávét termesztenie, szüretelnie és feldolgoznia, mint azt egy átlagos kávénál tenné. Azután a zöld kávé eljut a célországba a kávépörkölőhöz.  A pörkölési folyamat is egy sokkal komplexebb, nagyobb odafigyelést igénylő folyamatot jelent egy kézműves kávé esetében. Általábban kisebb adagokban és lassabban történik a pörkölés menete, a háttérben komputeren figyelve a szenzorokból érkező jeleket. 

A lepörkölt specialty kávét a pörkölés után a megfelelő eszközökön kell elkészíteni. A hagyományos hőcserélős espresso gép helyett ajánlott a multiboileres kávégép technológia, amivel tökéletesen lehet a hőfokot szabályozni és ez sokat segít abban, hogy a lehető legjobban készítsük el a kávéitalt, jelen esetben espresso italt. Szintén nagyon fontos, sőt még fontosabb a kávéörlő szerepe. Minél konzisztensebb, uniformisabb örleménnyel tudunk dolgozni, annál jobb ízjegyeket tudunk kinyerni a kávéból. Ez érvényes espressora de filter kávé esetén is. Minél jobb és konzisztensebb egy örlő annál könnyebb lesz a barista dolga is.

Otthoni kávézásnál elég lehet egy akár néhány ezer forintos filter kávé készítő eszköz, amivel "csepegtetett" drip technológiával tudunk nagyon egyszerűen kávét készíteni. Az örlésnek itt is fontos szerepe lesz. 

Végezetül a jó specialty kávéhoz fontos még a szűrt és megfelelő ásványianyag tartalommal rendelkező víz is.