Leírás és Paraméterek
A sencha párolt japán zöld tea Shizuoka perfektúrájából. Kora nyáron szedik. Gazdag, leveshez hasonló állaga van, tiszta, nagyon frissítő zöld aromával. Ízvilágában megjelenik az édes íz is, amely a zsenge párolt zöld növényekből származik, emellett friss alga íz is kiérezhető belőle. Mindezek kellemes utóíze kerek egészt ad végig a szájpadláson. A mi sencha overture teánk klasszikus sencha ízt képvisel, tökéletes a „mindent zölden” rajongói számára.
75°C-on áztassuk 2 percig.
A japán teahagyományban a tea állaga maga nagyon fontos tényező. A teakészítési folyamat végén a teamester óvatosan csipetnyi „teaport” kever az italhoz, hogy az italnak testet adjon, és gazdag érzetet. A teát kanalazva ezek az apró szemcsék láthatóak is. A te csészédben is látszani fognak ezek – a senchának kedves, enyhén zavaros megjelenése kell, hogy legyen. Mindez hozzájárul az „umami”-hoz (az ötödik íz – a többi: édes, sós, savanyú és keserű). Kóstold meg, és élvezd a gazdagság érintését, amit az umami ad a teádnak!
Fajta | Japán zöld tea |