Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Urumathi PB-KENYA 1000g filter specialty kávé

Ár:
18.900 Ft
Tömeg
Pörkölési profil
Elérhetőség: Készleten

beyond within specialty kávé 

Ha nem online rendelnél, a Madal Cafe & CoffeeHub üzleteinkben is általában mindig van frissen beérkezett készletünk. /Mindhárom üzletünk nyitvatartása: H-P 7:30-19:30, Sz-V: 8:30-19:30/ V.Bp Alkotmány u 4. 06-20-534-7614 V.Bp Ferenciek t. 3. 06-70-945-8279. XIII.Bp Hollán E. u 3: 06-20-281-9691 1075 Budapest Király u. 7, : 06-20-315-7840 /TÉRKÉP/

Leírás és Paraméterek

Ízjegyek: ribizli - csipkebogyó - karamell

Flavour notes: currant - rosehip - caramel

Eljárás I Process: Mosott / Washed  I  Magasság I Altitude: 1850m

Fajta I Varietal: SL-28, SL-34, RUIRU  I  Régió I Region: Kiambu, Kenya


 

Urumathi farm is located in Komothai ward, Githunguri sub County of Kiambu County. The three parcels of land lie between 1805M and 1890 M above sea level.

The farm is owned and managed by Stephen Kahugu Kinyanjui’s family.The thirty acre farm has approximately 17,000 trees.

Urumathi farm lies in the coffee - tea transition zone close to the Aberdare range. Soils are red volcanic and well-drained; therefore, the climate is ideal for coffee production.
Reliable bimodal rainfall and temperature range of 16-26 c give the coffee a “bright, citrus acidic and full body”.

The average annual production is 1200kg/Ha equivalent to 14 Tons with most of the coffee falling between classes 3 – 4.

Cherry is harvested and processed the same day through wet processing. After pulping the coffee is fermented overnight, washed, soaked and put on drying tables. Coffee parchment is dried to moisture content of 10 to 10.5, and stored awaiting delivery to dry mill.

The area is rich in both terrestrial and aquatic ecosystem. Farmers are sensitized on the importance of preserving indigenous species. Species in the area include snakes, deer, hare, weaverbirds, owls and hawks among others. Additionally, numerous indigenous plant species like Fig, Cordia, Croton and neem trees are found in this region.
 

Fajta Szemes kávé
Kategória Unique
Pörkölési szint Világos pörkölés
Származás Kenya